Koruyucu Boyalar

Tahta Kurdu Önleyici..

1.550,00 TL + KDV  1.350,00 TL + KDV

Yeni
% 12 İndirim
Teknolong/PTFE Katkı..

1.800,00 TL + KDV  1.450,00 TL + KDV

Yeni
% 19 İndirim

Nano teknolojiyle üretilen boyalar, boya sektöründe teknolojinin ulaşabildiği en üst seviyededir.  Bir diğer adıyla “akıllı boyalar” olarak bilinen nano teknolojiyle üretilen boyalar dekoratif, koruyucu, fotokatalitik temizleme gibi birden çok özellikleri olan, ışıkla kendini temizleyen ve kullanıldığı ortamın havasını temizleyen, antimikrobiyel ve oluşabilecek yangını geciktirici gibi birçok özelliğe sahiptirler.

Nano teknoloji boya uygulanmış yüzeyler:

  1. Kesinlikle çizilmez,
  2. Parmak izi tutmaz,
  3. Toz tutmaz,
  4. Oluşabilecek rutubete ve suya dayanıklıdır,
  5. Küf ve bakteri oluşumunu engeller,
  6. Sıcaklığa karşı çok dayanıklıdır.
  7. Yemek ve sigara gibi kokuları yok eder
  8. Işıkla kendi kendilerini temizlerler.

Ayrıca Nano teknoloji ile üretilen UV ve asit kürlenmeli, çizilme ihtimali yüksek direncine sahip vernikler, çift komponentli rulo ve fırçalar ile uygulanabilen vernikler, yangını geciktiren vernikler de nano teknolojiye sahip ürünlerdendir.

Türkiye de ise nano teknolojik boyaların gelişiminde en büyük atılımları DYO markası yapmıştır. DYO markasının nano teknoloji ile ürettiği boyalar için 2005 yılında Türk Patent Enstitüsü’ne yapmış olduğu başvuruyla birlikte 2007 yılında onaylanarak başarıyla sonuçlanmıştır. Avrupa Patent Ofisi, DYO’nun nano ürünlerine patent belgesi verilmesine karar vermiştir. DYO, fotokatalitik boyalarda solgel sistemiyle Nano Patent alma başarısını gösteren ilk ve tek Türk şirketi olmuştur.

Nano Boya Korumalarının Cilalardan Farkı Nedir?

Cilalar kalitesine göre yüzeydeki 0,010 mm ile 0,015mm arasında bir tabaka meydana getirilir. Nano koruyucuların yüzey üzerinde oluşturduğu tabaka ise 0,00015 mm’den daha küçüktür. Koruma değerleri ne kadar küçük değerlerse yüzeydeki gözenekleri daha iyi doldurur ve yüzeye iyice bağlanır. Bu sebepten dolayı nano teknoloji korumalar, cilalara nazaran hayvan pislikleri gibi asitli çözeltilere, soldurucu UV ışınlarına ve araca zarar veren diğer etkenlere karşın daha çok dayanıklı ve uzun vadeli koruma sağlarlar. Cilalar kaporta yüzeylerinde güneş ışığıyla ya da motorların ısınmasıyla meydana gelen sıcaklıklarda genişlerler. Kaportanın soğumasıyla daralırlar. Genişleme ve daralma olayları sırasında mevcut toz, cilanın içine karışır ve yüzey buna bağlı olarak daha çabuk matlaşır. Nano korumalar ise 450 derece sıcaklığa kadar dayanıklıdır. Bu sebepten dolayı da genleşmezler ve daha uzun süreli bir parlaklık sağlarlar.