0536 951 25 32
Birleşik yapı malzemelerinin ısı iletim direnç seviyelerini arttırmak ya da dışarıya sızan ısı seviyesini en düşük seviyeye indirmek için kullanılan TS 825 ve Alman DIN 4108 kurallarına göre ısı iletim katsayısı 0,060 kcal/mh oC değerinden düşük olan malzemelere ısı yalıtım malzemesi, bu değerlerin üzerinde olan malzemeler de yapı malzemesi olarak geçmektedir. Isı yalıtım malzemeleri; duvar, çatı ve döşemeleri oluşturan yapı malzemelerinde ve tesisat sistemlerinin yalıtımında kullanılmaktadırlar. Bu malzemeler ile beraber yapıların pencerelerinde kullanılan nitelikli doğramalar ve yalıtım camları da etkin ısı yalıtımında oldukça önem taşımaktadır. En iyi ve kaliteli ısı yalıtım malzemelerini çok net bir şekilde tercih edebilmek için ısı yalıtım malzemelerinin tüm özelliklerini iyi derecede bilmek gerekir.
ISI YALITIM MALZEMELERİNİN GENEL ÖZELLİKLERİ
ISI YALITIM MALZEMELERİNİN FİZİKSEL ŞEKİLLERİ
Sıcak ve soğuk yerlerin yalıtılmasında farklı farklı doğal ve yapay malzemeler kullanılmaktadır. Birbirinden farklı uygulamalar ile gevşek dolgu olarak yapılabilmekte, bu gibi durumlarda yalıtım malzemesi yalıtılacak yere yavaşça dökülmektedir. Sıcak ve düzgün olmayan yerlerde uygulanacak esnek bir kaliteli malzeme ile yüzeye esnek özelliği kazandırılarak yalıtımın ömrü sağlıklı bir biçimde uzatılmaktadır.
ISI YALITIM MALZEMELERİNİN İÇ YAPISI
-Tane Yapılı Isı Yalıtım Malzemeleri
Bu kategorideki ısı yalıtım malzemeleri tanecikli bir yapıya sahiptir. Malzeme aralarında bir miktar hava boşlukları bulunmaktadır. Taneciklerin düzensiz olması sebebiyle hava hareketleri oldukça düşüktür. Bu sebepten dolayı taşınım yoluyla ısı transferi oldukça düşüktür.
-Lif Yapılı Isı Yalıtım Malzemeleri
Malzemelerin lifleri arasındaki serbest hava kanalcıkların genişliği ve adedi nedeniyle yoğunlukları azdır. Liflerin arasında oluşan hava tabakaları taşınım oluşacak ısı transferlerine karşı yüksek direnç oluşturmakta ve ısı transferini en aza indirgemektedir.