0536 951 25 32
Son yıllarda modern dünyanın giderek gelişimiyle beraberinde insanların ihtiyaçlarında önemli değişimler görülmeye başlanmıştır. Sürekli olarak yenilenen, yenilenmesiyle de birlikte birtakım ihtiyaçların oluşmasıyla endüstriye olan beklentiler de oldukça artmaktadır. Tüm beklentilerin sonucunda endüstriyel ürünleri sınıflandırılması da zorunlu bir ihtiyacı oluşturmuştur.
Endüstriyel ve al aletleri ürünleri, satışa sunulmadan önce üzerinde bazı değişikliklere fırsat vererek yapıldıktan sonra sektör pazarına sunulan ürünlerdir. Bunlar:
HAMMADDE
Hammaddelerimiz olan; orman, toprak, deniz, maden gibi doğal kaynaklardan elde edilen hakiki ürünler üretim aşamasının ilk evresini oluştururken endüstriyel ürünlerin sınıflandırılma aşamasını oluşturur. Bu kaynakların talebi oldukça sınırlı olduğu için ancak bunların işlem görmesiyle birlikte üretimde doğrudan ya da dolaylı olarak kullanılmaktadır.
İŞLENMİŞ ÜRÜNLER
Kimi araç ve gereçler yardımı ile hammaddenin işlem görmesi sonucu nda(ayrıştırma, süzme, öğütme vb.) elde edilmiş ürünlerdir. Tahıllar bu konudaki örneklerin başında gelmektedir. Buğday una sonrasındaysa hamura, ekmeğe, pastaya, bisküviye dönüşerek bir forma kavuşur. Üretilen tüm ürünler işlenmiş olarak sektöründeki pazara sunulur. Arz ve talebi oluşturan ihtiyaçlara göre üretim yapılmış olur.
DONANIM ARAÇLARI
Bu kategorideki tüm ürünler hammaddenin işlenirken kullanıldığı araç ve gereçlere denmektedir. Donanım araçları hammaddeyi işlenmiş ürüne dönüştürürken üreticiye daha fazla kolaylık sağlayan araçlardandır. Bu araçlar pressler, mikserler, iş makinaları, forkliftler, küçük ya da büyük motorlar gibi araçlardır.
YAPILAR
Yapılar genel olarak, endüstriyel ürünlerin üretiminin yapıldığı yerlerdir. Üretim binaları, silolar, atölyeler, depolar idare binası gibi birçok yapıya örnek olarak gösterilebilir.
İŞLETME ARAÇLARI
Üretilen veya üretilmekte olan bir ürünün küçük parçası olarak değil de üretim aşamasında üreticiye tam anlamıyla yardımcı olan araçlardır. Birçok ürün bu gruba dahil edilmektedir. İşletme araçlarına yağlar, dişli çarklar, yakıtlar, taşlama araçları, zincirler, kağıtlar, halatlar gibi örnekler verilebilir.
HİZMETLER
Endüstriyel ürünlerin sektöründe pazarlanması, depolanması ve saklanmasıyla ilgili idari, mali ve hukuki konularda sağlanan üretim fonksiyonlarından biridir. Üretim aşamasında insanlar ihtiyaç ve gereksiniminde kullanılan bu hizmetler, somut olarak elle tutulur bir ürünü ifade etmezler. Muhasebe, hukuk danışmanlığı gibi unsurları bünyesinde barındırır.