Bitkiler

Kaucuk..

650,00 TL + KDV  500,00 TL + KDV

Yeni
% 23 İndirim
Kaktüs..

800,00 TL + KDV  600,00 TL + KDV

Yeni
% 25 İndirim
Su Bitkisi..

770,00 TL + KDV  500,00 TL + KDV

Yeni
% 35 İndirim
Bambu..

700,00 TL + KDV  500,00 TL + KDV

Yeni
% 28 İndirim
Yeşim Bitkisi..

750,00 TL + KDV  500,00 TL + KDV

Yeni
% 33 İndirim
Areka..

1.000,00 TL + KDV  750,00 TL + KDV

Yeni
% 25 İndirim

Tohum Nedir?

Dişi organın yumurtalıklarında olan, embriyo, besin deposundan ve koruyucu dirençli kabuklardan oluşan ve çimlenerek yeni bir bitkiye hayat veren meydana getiren yapıya tohum denir.

Döllenme ve tozlaşma olayları sonucunda dişi organın yumurtalıklarındaki tohum taslağında zigot oluşur. Şekillenen zigot sürekli olarak bölünerek gelişir ve embriyo denilen bitki taslağını oluşturur. Embriyo oluştuktan sonra etrafında koruyucu kabuk oluşur ve kabuğun içinde besin depolanır.

Bitkilerde oluşan tohumların adedi, şekli ve büyüklüğü farklılıklar gösterebilir. Bunun sebebi ise bitkilerin bulundukları ortama, çevre şartlarına uyum sağlama verimlerini arttırmak ve nesillerinin devam etmesini sağlamaktır.

Tohumun Özellikleri

  1. Canlıdırlar.
  2. Az miktarda su bulundururlar.
  3. İçerisinde embriyo olduğu için bitkinin bütün özelliklerini taşır.
  4. Ancak uygun şartlarda çimlenebilir.
  5. Çimleninceye dek besin üretemez yani fotosentez yapamaz.
  6. Çimleninceye kadar da çeneklerdeki besinlerle beslenir.

Günümüzde organik sebze bulmak bir hayli zor bulduğumuzda ise bayağı bir cep yakıyor yani fiyatları oldukça pahalı. Manavların, marketlerin ve halk pazarların tezgâhlarını süsleyen albenili sebzelerin birçoğunu GDO’lu yani genetiği ile oynanmış sebzelerdir. Göz doldursun daha büyük olsun, daha parlak görünsün, göze hitap etsin, satışlar artsın diye insan sağlığıyla gözlerini kırpmadan oynanıyor. Çarşılardan pazarlardan aldığımız o hepsi parlak sebzeler eve geldiğimiz de içleri ya su ya da küflü çıkıyor. Çocuklarımız ise bazı sebzelerin kendilerine has tatlarını bilmeden büyüyorlar. Çocuklarımıza organik ve sağlıklı sebzeler ile besleyebilmek için büyük uğraşlar ve fazla paralar vereceğiz ya da organik sebze tohumlarıyla kendi sebzemizi kendimiz yetiştireceğiz.

Sebze Türleri


Biber, domates, salatalık, fasulye, kabak, nohut hatta patates gibi birçok çeşitte sebzelerin tohumunu kendimiz elde edebiliriz. Mevsimi geldiğinde tohumumuzu güzel bir saksıya ekip düzenli olarak sularsak iki veya üç hafta sonra fide verebilir ve bu fideleri saksıdan seyreltip ayırıp, istediğimiz hazırlamış olduğumuz bahçemize veya dilediğimiz yere dikebiliriz. Bu konuda biraz sabırlı olup bekler isek mis gibi tamamen %100 doğal organik sebzeler elde etmiş oluruz.